Vermoorde vrouw uit Zeebrugge is gewurgd, ex-man aangehouden

Redactie KW

Hoofdverdachte is haar ex-man Mike F. Hij is zaterdagmorgen aangehouden.

Donderdagochtend om 7.30 uur werd op het strand van Zeebrugge het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Uit de autopsie is gebleken dat het slachtoffer door wurging om het leven kwam. Er zijn ook geen aanwijzingen dat het lichaam zou zijn verplaatst.

Hoofdverdachte

Al snel kwam de politie haar ex-man Mike F., een 60-jarige man van Egyptische origine, op het spoor. De politie was eerder al tussenbeide moeten komen tijdens conflicten tussen hem en het slachtoffer. Volgens Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws trouwde het koppel in 2012, maar had de vrouw onlangs de scheiding aangevraagd. De man zat begin dit jaar nog in de cel omdat hij de vrouw had gestoken met een mes. Mike F., die in Nederland woont, werd donderdagavond laat in de buurt van Maldegem ingerekend. Op dat moment bevonden zich nog drie andere personen in hetzelfde voertuig. De vrouw werkte als prostituee en zou op de avond van de moord nog een klant ontvangen hebben. De moord zou echter pas later gebeurd zijn.

Aangehouden

Zaterdagmorgen moest Mike F. voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hoewel de verdachte niet bekend heeft, besliste de onderzoekersrechter dat er voldoende aanwijzingen zijn om de man aan te houden. De drie mannen die bij Mike F. in de wagen zaten toen hij gearresteerd werd, zijn vrijgelaten. Naast het lijk van de vrouw werd ook een gebruikte condoom gevonden. Over het DNA-onderzoek wil het parket niets zeggen. “We willen vermijden dat de verdachte of eventuele kompanen in het dossier meelezen”, aldus het parket. Dinsdag verschijnt de man voor de raadkamer.

(Belga/JL – foto NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier