Verkrachter uit Knokke-Heist staat terecht voor geweld tegen echtgenote

Redactie KW

Joery A. (39) uit Knokke-Heist zit momenteel een effectieve gevangenisstraf van acht jaar uit voor meerdere verkrachtingen met foltering.

Een veroordeelde verkrachter heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn echtgenote. Eind september 2014 verbleef N.C. (36) in Blankenberge in het appartement van een kennis van de beklaagde. Ze werd er tweemaal verkracht door Joery A., maar liet zich toch verleiden om mee te gaan naar zijn woning in Knokke-Heist. De beklaagde had haar 15 gram speed beloofd. Het slachtoffer werd er echter vastgebonden met een touw en opnieuw verkracht. Joery A. verliet begin december 2015 een opvangcentrum voor drugsverslaafden en kreeg onderdak bij A.T. (43) in Oostende. Ook die vrouw werd door de beklaagde vastgemaakt en verkracht.

Hete gloeilampen

Op 2 mei 2016 kreeg A. van de Brugse correctionele rechtbank acht jaar effectieve celstraf voor verkrachtingen met foltering. De beklaagde bond immers zijn slachtoffers vast en maakte gebruik van verschillende voorwerpen, zoals hete gloeilampen. A. hield vol dat ze seks hadden met onderlinge toestemming, maar zijn straf werd in november door het hof van beroep in Gent bevestigd.

Ondertussen had Joery A. zich ook al voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor feiten van intrafamiliaal geweld. De man uit Knokke-Heist zou in het voorjaar van 2015 in een schermutseling enkele klappen uitgedeeld hebben aan zijn echtgenote. Zijn advocaat Maarten Willaert stelde een voorwaardelijke straf voor, maar dat zal door zijn lange periode in de gevangenis wellicht niet haalbaar zijn. Het OM vorderde een effectieve bestraffing.

De rechter doet uitspraak op 5 januari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier