Verkoopster stal voor 60.000 euro bij haar werkgever door zijn badge te kopiëren

Redactie KW

J.B. werd op staande voet ontslagen en riskeert nu een zware werkstraf.

Een 26-jarige verkoopster heeft in anderhalf jaar tijd voor 60.000 euro gestolen bij AVA papierwaren in Oostende. De vrouw slaagde erin de badge van haar werkgever te kopiëren en zo valse ‘retours’ op te maken.

De 26-jarige vrouw uit Oostende was tussen december 2014 en april 2016 aan de slag als verkoopster bij AVA papierwaren. In die tijd slaagde ze erin om de badge van haar werkgever te kopiëren. Op die manier kon ze valse retourdocumenten aanmaken, terwijl ze in werkelijkheid zichzelf uitbetaalde. Op anderhalf jaar tijd kon ze zo 60.000 euro achterhouden. De zaak kwam pas aan het licht toen de verantwoordelijken bij AVA een fameuze daling in de omzet opmerkten. De vrouw werd op staande voet ontslagen. Gisteren moest ze zich in de Brugse rechtbank komen verantwoorden.

Ze is koopziek en liet zich daarom verleiden om over te gaan tot de diefstal

Volgens de advocaat van de beklaagde gaf J.B. (26) de diefstal meteen toe. “Ze is koopziek en liet zich daarom verleiden om over te gaan tot de diefstal”, klonk het. Met het geld kocht de vrouw heel wat nieuwe spullen. Bij een huiszoeking vonden de speurders enkele televisietoestellen, splinternieuwe fitnesstoestellen, potten en pannen van Piet Huysentruyt, juwelen en ga zo maar door. Opvallend: ze kocht ook heel wat decoratiemateriaal bij AVA, het bedrijf waar ze het geld stal. Van de 60.000 euro blijft er niks meer over.

“Toch wel een gigantisch bedrag die je achterhield en uitgaf”, verbaasde de rechter zich. De vrouw zelf betuigde haar spijt en stelde dat ze in behandeling is bij een psycholoog. Ze is op dit moment ook terug aan de slag als poetsvrouw. Daarnaast verklaarde ze dat ze al is gestart met de afbetaling van de gestolen 60.000 euro, hetzij met slechts 250 euro per maand. “En zo zal het natuurlijk nog 20 jaar duren voor alles is afgelost“, klonk de verdediging van AVA. De correctionele rechter noteerde het verhaal van beide partijen en doet uitspraak op 11 oktober.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier