Verdediging Robin Van Bossuyt (Raw13) dient klacht in wegens meineed

Redactie KW

Stefaan Vlemmings beweerde heel stellig dat Van Bossuyt de dodelijke messteek toediende aan Jeroen Balloey (21), al blijkt dat niet uit andere elementen in het dossier.

“Een kerel met een ringbaardje en lang haar gaf die jongen één steek, het mes ging bijzonder diep in zijn lichaam”, vertelde de getuige. Tijdens het onderzoek wees Vlemmings dan ook Robin Van Bossuyt aan als dader. Ook op de zitting bleef hij zeker van zijn stuk. “Op het moment dat die jongen werd neergestoken was de straat bijna leeg. Het was zeker die kale man niet. Die was er wel bij, maar ik heb niet echt gezien wat die gedaan heeft. Het is onmogelijk dat ik hem verwar met Derveaux.”

“Als meneer na al die tijd de mensen komt voorliegen, dan doet hij dat bewust”

De verdediging van Robin Van Bossuyt reageerde als door een wesp gestoken. Meester Thomas Gillis vroeg zich af waarom een ooggetuige pas twee maanden na de feiten ondervraagd werd. Daarnaast merkte meester Gillis op dat Vlemmings bij zijn andere verklaringen veel minder stellig was.

“We gaan u nog één keer de kans geven om te zeggen dat u zich misschien vergist heeft”, probeerde meester Nina Van Eeckhaut nog. De getuige bleef bij zijn standpunt, waarop de verdediging klacht indiende wegens meineed. “Als meneer na al die tijd de mensen komt voorliegen, dan doet hij dat bewust.”

De beslissing van de verdediging werd op luid protest van de burgerlijke partijen onthaald. Vooral Christophe Decoene, die bij de raid zwaargewond raakte, liet zich niet onbetuigd.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier