Verdediging in beroep tegen 18 jaar cel voor diefstal met dodelijke afloop in Leke

10/11/16 om 16:16 - Bijgewerkt om 16:13

Qamar Hussain (47) en Mohammed Ali (26) hebben beroep aangetekend tegen hun veroordeling tot 18 jaar cel voor een diefstal met de dood van Mohammad Siddique (49) tot gevolg.

Verdediging in beroep tegen 18 jaar cel voor diefstal met dodelijke afloop in Leke

Het was de eerste gecorrectionaliseerde moordzaak in West-Vlaanderen. Tegen een uitspraak van het hof van assisen was geen beroep mogelijk geweest.

Witte vaatdoek op het gezicht

Op 27 augustus 2014 rond 11.15 uur werd het levenloze lichaam van Mohammad Siddique ontdekt in een B&B in Leke bij Diksmuide. Het slachtoffer was de avond ervoor ingecheckt met twee reisgezellen, maar die bleken spoorloos. Op het gezicht van de man lag een witte vaatdoek. Een kleine maand later bleek dat Siddique om het leven was gekomen door een overdosis chloroform.

Onmiddellijk na de feiten was de Vauxhall Zafira van Qamar Hussain en zijn schoonzoon Mohammed Ali al tegengehouden bij de grenscontrole in Dover. In de sporttas van Ali vond de politie onder andere de portefeuille van het slachtoffer. Ook de diamanten ring, de Rolex en de gouden armbanden van Siddique werden in het voertuig aangetroffen.

Geen roofmoord

Het OM vorderde voor beide Pakistaanse Britten 30 jaar cel voor roofmoord. De verdediging vroeg over de volledige lijn de vrijspraak. De rechtbank oordeelde dat van roofmoord geen sprake was, omdat de beklaagden niet het oogmerk hadden om het slachtoffer te doden. Qamar Hussain en Mohammed Ali werden op 28 september tot 18 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De verdediging legt zich niet neer bij de veroordeling en heeft dus beroep aangetekend. In het oude systeem, waarbij dergelijke zaken voor het hof van assisen kwamen, was een beroep ten gronde niet mogelijk. Het proces voor de rechtbank van Veurne was het eerste gecorrectionaliseerde moordproces in West-Vlaanderen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!