Verdediging : “Hij heeft nooit de bedoeling gehad om het slachtoffer te doden”

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Shawn Vantroyen (24) heeft de verdediging vrijdag kort haar standpunt toegelicht. Meester Melissa Beeckman legde uit dat de Oostendenaar nooit de intentie had om Dirk Capelle (58) uit Roksem om het leven te brengen.

De advocaten van Vantroyen stelden geen akte van verdediging op, maar schonken bij aanvang van het proces wel al onmiddellijk klare wijn. “We willen open en eerlijk zijn. Het is niet altijd zo dat advocaten dat doen”, aldus meester Beeckman. “Wij zullen niemand verrassen en geen konijnen uit onze hoed toveren.”

“Hij heeft geslagen, hij heeft veel gelogen en hij heeft zaken weggenomen”

De verdediging benadrukte dat de Oostendenaar over de feiten zelf zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. “Hij heeft geslagen, hij heeft veel gelogen en hij heeft zaken weggenomen. Dat staat allemaal absoluut vast. Maar hij heeft nooit de bedoeling gehad om het slachtoffer te doden. Die intentie is bij de jongeman achter mij nooit aanwezig geweest.”

De test met de leugendetector steunt in ieder geval de stelling van de beschuldigde. Op zes gelijkaardige vragen over zijn intentie tot doden werden telkens niet-leugenachtige reacties opgetekend.

“Ik wil u ook vragen om zeker te blijven luisteren volgende week. Het zal een vermoeiende week zijn, maar luisteren zal zeer belangrijk zijn om op die cruciale vragen een correct antwoord te geven”, besloot meester Beeckman.

Vantroyen wordt maandagochtend verhoord door voorzitter Mathieu De Loof. De uitspraak wordt ten vroegste op vrijdagavond 3 april verwacht. De beschuldigde riskeert voor roofmoord levenslange opsluiting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier