Verdediging Gyselbrecht wil twintigtal getuigen

© BELGA
Redactie KW

De advocaten van André Gyselbrecht willen op het proces over de kasteelmoord een twintigtal getuigen oproepen. Meester Johan Platteau wil onder andere de eerste onderzoeksrechter op een volgende zitting kunnen ondervragen.

Op de lijst van de verdediging van dokter Gyselbrecht staat een vriend van de familie die de problemen binnen het gezin mee probeerde op te lossen. Daarnaast wil meester Platteau ook twee psychologen, de poetsvrouw en de nanny van het gezin laten oproepen. Over het mogelijke incest door Stijn Saelens zou een psychiater van het slachtoffertje kunnen gehoord worden. Een Nederlandse vrouw beweert dat ze in Australië verkracht werd door Saelens. Ook haar wil de verdediging graag op de zitting kunnen verhoren.

Daarnaast stelde meester Platteau ook een reeks politiemensen als getuigen voor. Zij zouden onder andere meer duidelijkheid moeten verschaffen over de computergegevens die van de computer van Saelens zouden gewist zijn. “Ik wil ook onderzoeksrechter Paul Gevaert oproepen. Het valt op dat de deskundigen aan hem andere dingen vertelden dan wanneer ze later verhoord werden door onderzoeksrechter Wittouck.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier