Verdachten van achtervolging in Knokke blijven aangehouden

De verdachten werden na een spectaculaire achtervolging ingerekend op de Zeedijk van Knokke. © Twitter/Savina Colson
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van twee Walen met een maand verlengd op verdenking van gewapende weerspannigheid en diefstal. De verdachten werden na een spectaculaire achtervolging ingerekend op de Zeedijk van Knokke.

De mannen uit Bergen hadden woensdagavond een Mercedes gestolen in het Zeeuws-Vlaamse Sluis en reden daarna met het gestolen voertuig terug België binnen. De lokale politie van Damme/Knokke-Heist werd hiervan op de hoogte gebracht door hun Nederlandse collega’s. Dankzij de ANPR-camera’s kregen ze het voertuig snel in het vizier en werd omstreeks 23 uur de achtervolging ingezet.

Er ontspon zich een achtervolging aan snelheden tot 150 kilometer per uur, waarbij de Waalse autodieven absoluut geen aanstalten maakten om te stoppen. De politieagenten moesten daardoor zelfs achteruitspringen. In die omstandigheden werd door een politieagent in de Kustlaan ook een schot gelost. Uiteindelijk konden de verdachten pas vastgereden worden op de Zeedijk, waar op dat moment veel volk aanwezig was.

Beide mannen werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van gewapende weerspannigheid en diefstal. Ondertussen blijkt dat Joachim Z. en Grégory C. ook in aanmerking komen voor diefstallen in Blankenberge. Op de camping waar ze verbleven, zouden de verdachten onder andere parfum en een gsm buitgemaakt hebben. Over de feiten in Sluis beweren ze dat het slachtoffer zijn voertuig met draaiende motor had achtergelaten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier