Verdachten blijven in de cel voor verkrachting in Oostende

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van twee jongeren, die verdacht worden van verkrachting van twee tienermeisjes, met een maand verlengd.

De verdachten van Afghaanse origine zouden de minderjarigen vorige week in Oostende misbruikt hebben. Na een aangifte over de ernstige zedenfeiten werd afgelopen weekend een gerechtelijk onderzoek gestart onder leiding van een onderzoeksrechter. Dat onderzoek leidde maandag tot de aanhouding van de twee verdachten. Twee tienermeisjes zouden verschillende dagen vastgehouden en misbruikt zijn. Het onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is.

Eén van de verdachten benadrukt dat hij met de zedenfeiten niets te maken heeft. “Mijn cliënt is daar wel geweest, maar heeft hen met geen vinger aangeraakt. Van die feiten is hij niet op de hoogte”, aldus meester Pieterjan Dens. De raadsman van de andere verdachte wenste niet te reageren.

Het parket is ondertussen ook een opsporingsonderzoek gestart naar aanleiding van enkele Facebookberichten over de zaak. In de berichten komen immers mogelijke verdachten herkenbaar in beeld. Daarnaast werd ook informatie over het onderzoek verspreid.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier