Verdachten afrekening in Kortrijks drugsmilieu vrijgesproken

Redactie KW

Twee mannen die alle betrokkenheid ontkenden bij een vergelding in het Kortrijkse drugsmilieu, moeten inderdaad de vrijspraak krijgen. Dat heeft de Kortrijkse strafrechter maandag beslist.

Op het Schouwburgplein kreeg een man enkele slagen en werd in een Alfa Romeo gesleurd. Hij wist de achterruit uit de wagen te stampen, die vervolgens weg reed. Na aandringen van de politie noemde het slachtoffer uiteindelijk de naam van de eerste beklaagde. Volgens diens advocaat, Thomas Vandemeulebroucke, deed hij dat omdat hij schrik heeft van de echte dader. Hij ziet geen bewijzen in het dossier en vroeg de vrijspraak. Ook een Oezbeekse twintiger, die zijn wagen ter beschikking gesteld zou hebben, ontkende betrokken te zijn.

Het slachtoffer en de vermeende dader werden nooit geconfronteerd tijdens het onderzoek. Het slachtoffer stelde zich ook geen burgerlijke partij. Het openbaar ministerie vorderde respectievelijk twee jaar en twintig maanden celstraf. Er zijn echter geen sluitende bewijzen van schuld, oordeelt de rechter. Beide beklaagden worden dan ook vrijgesproken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier