Verdachte vrijgelaten voor gifmoord met heroïne op broer in Knokke-Heist

28/06/16 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:08

Raoul S. ontkent dat hij de 36-jarige Christian opzettelijk een overdosis heroïne toegediend heeft.

Verdachte vrijgelaten voor gifmoord met heroïne op broer in Knokke-Heist

Op 17 juni 2015 werd het levenloze lichaam van Christian S. aangetroffen in zijn woning in Knokke-Heist. Een overdosis heroïne bleek de doodsoorzaak van de notoire druggebruiker. Aanvankelijk gingen de speurders dan ook vooral op zoek naar de leverancier van de dodelijke dosis drugs.

Het onderzoek kreeg echter snel een heel andere wending. De heroïne werd immers in de maag van het slachtoffer aangetroffen. Sinds die ontdekking wordt de zaak beschouwd als een gifmoord. Wellicht kreeg Christian S. twee gram heroïne onbewust via een drankje naar binnen.

Raoul S. belandde in april uiteindelijk door zijn eigen loslippigheid in de cel. De dertiger zou immers aan een vriend verteld hebben dat hij verantwoordelijk was voor de dood van zijn oudere broer. Tegenover de speurders blijft Raoul S. met klem ontkennen dat hij iets met de gifmoord te maken heeft. Een test met de leugendetector kon niet uitgevoerd worden omdat de verdachte te gestresseerd was bij het zien van de machine.

"Het onderzoek is klaar, de zaak kan dus wellicht snel verwezen worden", aldus meester Kris Vincke, advocaat van de verdachte. Er werd geen moraliteitsonderzoek uitgevoerd, wat erop wijst dat de zaak wellicht voor de correctionele rechtbank zal behandeld worden.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!