Verdachte voor moord in De Panne doorverwezen naar kamer van inbeschuldigingstelling

Redactie KW

Dat meldt het parket van Veurne.

De raadkamer in Veurne heeft Michaël J. (40) naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling verwezen voor de moord op zijn vriendin. De man afkomstig uit het Waalse Fleurus bracht de 44-jarige Kathy Van Casteren eind april 2012 in De Panne om het leven.

De feiten speelden zich af in de studio van het koppel in de Dynastielaan in De Panne. Daar kwam het in de nacht van zondag 22 op maandag 23 april 2012 opnieuw tot een hoogoplopende ruzie. Het slachtoffer kreeg slagen te verwerken en er werden ook wurgsporen aangetroffen.

Michaël J. was al eerder met het gerecht in aanraking gekomen. Een maand voor de feiten werd hij tot twee jaar cel veroordeeld voor de verkrachting van een buurvrouw. J. verzette zich met succes tegen dat vonnis, want op 18 april werd de helft van die celstraf voorwaardelijk. Diezelfde dag, luttele dagen voor de feiten, mocht hij de gevangenis verlaten.

De KI in Gent zal binnen de drie maanden moeten beslissen over de verwijzing naar het hof van assisen. Het assisenproces zal in principe pas in het voorjaar van 2015 van start gaan.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier