Verdachte vluchtmisdrijf Oostende terug in de cel na inbraak bij vader

Redactie KW

De 18-jarige Waalse verdachte van een ongeval met vluchtmisdrijf in Oostende zit terug in de cel door een schending van zijn voorwaarden.

Pierre B. pleegde onder andere met enkele vrienden een inbraak bij zijn eigen vader. De Brugse raadkamer heeft zijn aanhouding vrijdagochtend met een maand verlengd.

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus vroegen vier meisjes uit Vlaams-Brabant in het centrum van Oostende een lift richting Westende. De meisjes van 15 en 14 jaar oud stapten uiteindelijk in bij een 18-jarige man uit Le Roeulx en een 17-jarige uit La Louvière. Even later stapte ook nog een vriendin van de bestuurder in de Peugeot 207. Twee Vlaamse meisjes sprongen uit het voertuig toen ze in de Alfons Pieterslaan een politiecontrole opmerkten. De bestuurder vluchtte aan snelheden tot 160 kilometer per uur en crashte in de wegenwerken op de Nieuwpoortsesteenweg. Er vielen vier zwaargewonden, maar de bestuurder nam toch de benen.

De politie ging met man en macht op zoek naar de verdachte, die met de trein was teruggekeerd naar zijn thuisregio. Uiteindelijk werd hij op 25 augustus in Bergen opgemerkt door de lokale politie. De verdachte probeerde nog tevergeefs te vluchten, maar hij liep op krukken en geraakte niet ver. Na meer dan twee maanden voorhechtenis werd hij op 7 november onder voorwaarden vrijgelaten door de raadkamer.

Al op de eerste dag bleek het voor Pierre B. moeilijk om zijn voorwaarden te volgen. Zo moest hij intrekken bij zijn moeder, maar was hij daar uiteindelijk toch niet welkom. “Ze had nochtans gegarandeerd dat mijn cliënt bij haar terecht kon“, aldus meester Jelle Dejaegher. De jonge man lapte ook enkele andere voorwaarden aan zijn laars. Hij zocht geen werk en kwam zijn afspraken met de justitie-assistent niet na. Bovendien pleegde hij samen met enkele vrienden nog een inbraak bij zijn eigen vader. Naar eigen zeggen was hij op zoek naar onderdak, maar was zijn vader niet thuis.

Het onderzoek naar het ongeval is ondertussen helemaal afgerond. De zaak zal binnenkort verwezen worden naar de politierechtbank. Ook in Frankrijk riskeert de verdachte nog vervolging. Het gebruikte voertuig bleek immers kort voor de feiten gestolen in het Noord-Franse Valenciennes. B. beweerde eerst dat hij de wagen gekocht had van zigeuners, maar bekende de diefstal uiteindelijk toch.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier