Verdachte van woninginbraken gevat in Bredene, 2 kompanen spoorloos

Redactie KW

Zaterdavond werd de politie van Bredene/De Haan rond 20.15 uur door een buurtbewoner ingelicht van een verdachte toestand in de Doornenbilkstraat in Bredene.

Er werd een verdacht voertuig met vreemde nummerplaat opgemerkt. De bestuurder wandelde rond het voertuig en had wel heel bijzondere aandacht voor de woningen. Op het moment dat hij besefte dat hij opgemerkt was, stapte de man in het voertuig en reed weg met gedoofde lichten.

Een politieploeg trof het voertuig kort daarna aan in de Eksterstraat, geparkeerd ter hoogte van het kruispunt met de Doornenbilkstraat. De bestuurder en het voertuig werden ter plaatse gecontroleerd. In het voertuig werden diverse multimediatoebehoren, waaronder twee camera’s en een laptop aangetroffen. De Franstalige bestuurder gaf er een verwarde uitleg over. Een andere buurtbewoner meldde ondertussen dat hij twee mannen had zien wegvluchten in de aanpalende tuinen.

Al snel bleek dat er in ywee woningen in de Doornenbilkstraat ingebroken was. De aangetroffen goederen bleken gestolen in één van de woningen. Van de tweede inbraak werd nog een laptop aangetroffen in de nabije omgeving. Juwelen en geld die in beide woningen gestolen werden, konden niet meer aangetroffen worden. Ook de twee mannen die door de tuinen weggevlucht waren, bleken spoorloos.

De aangetroffen verdachte, een 31-jarige man met Italiaanse nationaliteit en woonplaats in Noord-Frankrijk, werd voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Brugge en aangehouden. De politie van Bredene/De Haan onderzoekt de zaak verder. De politie prijst het snelle en alerte optreden van de buurtbewoners en stelt dat hiermee waarschijnlijk een heuse inbrakenreeks vermeden werd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier