Verdachte van strandmoord Zeebrugge gaat resoluut voor de vrijspraak

05/09/16 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

In de correctionele rechtbank in Brugge is maandagvoormiddag de moordzaak ingeleid tegen El Sayed F. (62).

Verdachte van strandmoord Zeebrugge gaat resoluut voor de vrijspraak

De man wordt verdacht van de zogenaamde 'strandmoord' op de 43-jarige Daisy Vergote (43) in Zeebrugge. El Sayed F. ontkent de feiten met klem en gaat voor de vrijspraak. De zaak zal op 6 februari gepleit worden.

Op donderdagochtend 24 juli 2014 troffen stadsarbeiders op het strand van Zeebrugge het levenloze lichaam aan van een vrouw, die duidelijke sporen van wurging vertoonde. Omdat de vrouw geen papieren op zak gaat bleef de identiteit van het slachtoffer lange tijd een raadsel. Maar een sleutel die de speurders in het zand vonden leidden de speurders naar het appartement van Daisy Vergote, een prostituee die op enkele honderden meters van de plaats van de feiten woonde.

Delen

Mijn cliënt betwist niet dat hij die nacht in het appartement van het slachtoffer geweest is maar met die moord heeft hij niets te maken

Niet veel later kwam haar ex-vriend El Sayed F., een Egyptenaar die in Nederland woont, als verdachte in het vizier. De voormalige uitbater van het café The Melody langs de Maalsesteenweg in Brugge had het slachtoffer in het verleden al meerdere kregen geslagen en zelfs ook een keer neergestoken. Onderzoek van sms-verkeer wees uit dat F. de avond van de moord nog in haar appartement was geweest en de buren hadden hen tot laat in de nacht ruzie horen maken. Hoewel zijn dna in de hals van Vergote werd aangetroffen blijft F. de feiten ontkennen.

"Mijn cliënt betwist niet dat hij die nacht in het appartement van het slachtoffer geweest is maar met die moord heeft hij niets te maken", stelt advocaat Franky Baert. "Die dna-sporen waren het gevolg van seksuele betrekkingen die hij die avond met haar had gehad. Maar het slachtoffer leefde nog toen mijn cliënt haar flat verliet. We gaan dan ook voor de vrijspraak."

Enkele maanden na de feiten nam het dossier een verrassende wending want het dna dat tussen de benen van het slachtoffer werd aangetroffen in een gebruikt condoom bleken niet aan F. toe te behoren. De speurders vermoeden dat F. het condoom na de moord bij het lichaam legde om de speurders op een dwaalspoor te zetten. Maar ook dat ontkent F. met klem. Volgens Franky Baert gaat de medische toestand van F. in de gevangenis snel achteruit. De verdachte werd deze ochtend dan ook met een rolstoel de rechtbank binnengebracht.

(AF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!