Verdachte van roofmoord krijgt 5 jaar effectief voor reeks inbraken

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft Sergejs P. (33) tot vijf jaar effectieve celstraf veroordeeld voor een reeks diefstallen en inbraken.

De Let wordt bovendien nog verdacht van de roofmoord op een juwelier uit Kortrijk. Negen kompanen kregen lichtere celstraffen.

Gewiekste inbreker

Sergejs P. pleegde vanaf eind 2013 tientallen diefstallen en inbraken in het Brugse. Vooral van woninginbraken maakte de Let zijn specialiteit. Hij drong de woningen binnen door een gaatje te boren aan de achterdeur. Op 7 januari 2014 ging hij in Jabbeke met een Mercedes aan de haal. De inbrekersbende had het ook gemunt op juwelen, laptops en andere elektronica.

Negen andere bendeleden werden ook veroordeeld voor hun aandeel in de inbraakgolf. De handlangers van P. kregen gevangenisstraffen tussen de twee jaar en 37 maanden. De helers van de Oost-Europese bende kregen straffen met uitstel. Enkel de Brit Konstantin T. (31) werd vrijgesproken.

DNA leidde ook naar roofmoord

Na zijn arrestatie in dit dossier werd het DNA van Sergejs P. vergeleken met een openstaand spoor in het onderzoek naar een roofmoord in Kortrijk. Op die manier kon P. na anderhalf jaar onderzoek gelinkt worden aan de roofmoord op goudsmid Robert Ardenoy (71). Ook in dat dossier ontkent de Let zijn betrokkenheid.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier