Verdachte van moord op goudsmid in Kortrijk blijft aangehouden voor rol in dievenbende

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van vier leden van een Oost-Europese inbrekersbende met een maand verlengd.

Sergejs P. (32) is sinds vorige week ook aangehouden op verdenking van de moord op goudsmid Robert Ardenoy (71) in april 2013 in Kortrijk.


De dievenbende werd eind oktober ingerekend en zou een heleboel woninginbraken op zijn kerfstok hebben. De inbrekers boorden telkens een gaatje aan de achterdeur om de huizen binnen te geraken. De bende had het vooral gemunt op elektronica. Met die gestolen laptops, gsm’s en tablets konden ze terecht bij de Russische Oostendenaar Dmitriy V. “Mijn cliënt moest die toestellen terug resetten als het ware”, aldus meester Mathieu Langerock. “Hij wist niet dat die spullen afkomstig waren van inbraken.” V. werd door de raadkamer dan ook onder voorwaarden vrijgelaten.Ook Sergejs P. ontkent enige betrokkenheid bij de diefstallen. De Let beweert dat hij de goederen doorverkocht zonder te weten dat ze van inbraken afkomstig waren.

Moord op goudsmid

Via DNA-onderzoek werd P. gelinkt aan de moord op goudsmid Robert Ardenoy in de Vaartstraat in Kortrijk, maar hij ontkent de feiten. Tijdens zijn verhoren is hij weinig spraakzaam. “Mijn cliënt heeft het gevoel dat er toch niet geluisterd wordt naar hem”, zegt zijn advocate Mieke Byttebier. P. kampt net als zijn kompanen in het Brugse dossier ook met een heroïneverslaving. Het is niet duidelijk of zij al ondervraagd zijn over de moord op de goudsmid. Het lijkt immers weinig waarschijnlijk dat iemand die feiten alleen zou gepleegd hebben.

De verdediging vroeg dinsdag aan de Kortrijkse raadkamer om de zaak uit te stellen. Op die manier wilde meester Byttebier extra tijd om het lijvige dossier in te studeren. De raadkamer besliste om niet op die vraag in te gaan en verlengde zijn aanhouding met een maand. De verdediging heeft hiertegen beroep aangetekend, waardoor Sergejs P. binnenkort voor de KI in Gent zal verschijnen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier