Verdachte van moord in Diksmuide blijft beweren dat vriendin zwaargewond thuiskwam na een wandeling

Redactie KW

De raadkamer in Veurne heeft maandagochtend de aanhouding van een 50-jarige man met een maand verlengd op verdenking van moord.

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. William D. ontkent dat hij zijn 39-jarige vriendin met een messteek om het leven bracht.

Op dinsdag 18 juli verwittigde de verdachte in de vooravond zelf de hulpdiensten. Isabelle D. werd in het appartement in de Stationsstraat gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed het slachtoffer diezelfde avond aan haar verwondingen. Bij de uitwendige lijkschouwing stelde de wetsdokter een steekwonde in de borststreek van het slachtoffer vast.

De 50-jarige vriend van het slachtoffer werd gearresteerd voor zijn rol in de dodelijke steekpartij. D. ontkent met klem dat hij zijn partner vermoord heeft. De verdachte beweert dat het slachtoffer zwaargewond thuiskwam na een wandeling.

De onderzoeksrechter hield William D. aan op verdenking van moord. De raadkamer besliste maandag dat hij minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier