Verdachte van inbraak, brandstichting en beschadiging in Bredene aangehouden

© GF
Redactie KW

Zaterdag werd A.F. opgepakt voor een fietsdiefstal in Bredene, maar werd al snel terug vrijgelaten. Later bleek dat A.F. nog heel wat andere feiten op zijn kerfstok had.

In de nacht van zaterdag op zondag deden zich een aantal opmerkelijke feiten voor in Bredene, waar de politie van Bredene/De Haan moest tussenkomen. Zo was er iets voor vier uur een melding van rookontwikkeling in de Belfiusbank langs de Kapelstraat. De politieploeg was snel ter plaatse en stelde vast dat een brandje geweest was in de self-serviceruimte van de bank. Er hing nog veel rook in het gebouw, maar de schade was beperkt tot wat asresten en een schroeiplek op de vloer. De brand bleek aangestoken.

Even later stelde de politie vast dat er ingebroken was in de nachtwinkel wat verderop langs de Kapelstraat. Daar bleek voor meer dan 600 ? sigaretten gestolen. Nog wat later bleek in de Duinenstraat een raam van een geparkeerde auto ingegooid, vlakbij een appartementsgebouw in aanbouw.

De politie stelde een onderzoek in. Op basis van de camerabeelden had de politie al snel een idee in welke richting moest gezocht worden. De verdachte vertoonde bijzonder veel gelijkenissen met de man die de dag voordien eveneens te Bredene opgepakt werd met een gestolen fiets. Hij was hiervoor in snelrecht gedagvaard.

In de loop van de zondagmorgen trof een politiepatrouille de man aan langs de Koninklijke Baan in De Haan. Bij controle bleek hij in het bezit van een grote hoeveelheid sigaretten en droeg hij een trui van de firma die het appartementsgebouw bouwt. Hij werd gearresteerd.

De 28-jarige man van Nederlandse nationaliteit zonder gekende verblijfplaats werd gisteren voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Brugge en aangehouden. Het onderzoek wordt verdergezet om te zien of de man ook nog voor andere feiten in aanmerking komt.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier