Verdachte van dubbele moord in Zeebrugge en Blankenberge blijft in de cel

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 42-jarige verdachte van een dubbele moord met twee maanden verlengd. Oliver Bolte werd begin juli te laat opgeroepen voor de zitting van de raadkamer, maar bleef door een nieuwe aanhouding voor verboden wapenbezit toch nog achter de tralies.

Op 7 maart werd Norbert Bocher (49) rond 21.30 uur door een groep mountainbikers zwaargewond aangetroffen langs een jaagpad in Zeebrugge. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een schotwonde in het hoofd. Enkele uren later werd na een woningbrand in Blankenberge het verkoolde lichaam van Renate Bolte (71) ontdekt. Haar zoon Oliver bekende twee dagen later beide moorden.

De aanhouding van de verdachte werd op 9 mei door de raadkamer in Brugge met twee maanden verlengd. Door een vergetelheid werd hij twee maanden later echter niet terug opgeroepen voor de zitting van de raadkamer. Op maandagnamiddag 10 juli werd hij daarom vrijgelaten. Bolte bevond zich echter nog binnen de gevangenismuren toen hij terug werd opgepakt voor verhoor. De moordverdachte werd door de onderzoeksrechter uiteindelijk aangehouden voor inbreuken op de wapenwetgeving. In het onderzoek naar de twee moorden is het psychiatrisch verslag ondertussen afgerond. Naar de wapens, die eigenlijk al onmiddellijk na de moorden werden aangetroffen, wordt nog verder onderzoek gevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier