Verdachte van diefstallen opgepakt in Bredene

Redactie KW

De politie van Bredene/De Haan heeft in de nacht van 24 op 25 april 2017 een man opgepakt die rond 3 uur ‘s nachts verdachte handelingen stelde aan de Dijkweg in Bredene (nabij de Noord-Ede). In zijn onmiddellijke nabijheid werd inbrekersmateriaal en een tent aangetroffen en even later, op klaarlichte dag, werd ook een zak met goederen aangetroffen, waarvan later zou blijken dat die afkomstig waren van diefstallen.

Grondig onderzoek bracht aan het licht dat de man, die geen onbekende is voor politie en gerecht, de aangetroffen goederen gestolen had te Bredene Sas. Bij huiszoekingen op diverse plaatsen werd nog gestolen gerief aangetroffen. De man, een 36-jarige Oostendenaar, kon ook gelinkt worden aan de diefstal van vijf splinternieuwe fietsen in het Koninklijk Werk IBIS te Bredene van vorige week. Bij verhoor ging hij tot bekentenissen over. Vier van de vijf fietsen waren al eerder teruggevonden, verstopt in het struikgewas (met het oog om ze later op te halen), waar ze al eerder door een wandelaar werden aangetroffen. Nu is dus ook de vijfde fiets terecht.

In totaal konden op die manier momenteel reeds een 4-tal diefstallen te Bredene Sas aan deze man gelinkt worden. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brugge, die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste. Het onderzoek wordt verdergezet om na te gaan of de man nog voor andere feiten in aanmerking komt.

(red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier