Verdachte uit Oostende doorverwezen voor groepsverkrachting, gepleegd als minderjarige

14/10/16 om 14:40 - Bijgewerkt om 14:38

De Brugse raadkamer heeft een 18-jarige Oostendenaar van Iraakse origine naar de correctionele rechtbank verwezen voor de groepsverkrachting van een 17-jarig meisje. De verdachte was nog minderjarig op het moment van de feiten, maar werd uit handen gegeven door de jeugdrechter.

Verdachte uit Oostende doorverwezen voor groepsverkrachting, gepleegd als minderjarige

De groepsverkrachting van het minderjarige meisje dateert al van eind november 2015, maar kwam pas in januari bij toeval aan het licht. Naar aanleiding van een foto waarop een verdachte poseerde met een wapen, schakelde zijn school de politie in. Op het gsm-toestel van de verdachte werden beelden van de groepsverkrachting aangetroffen. De feiten werden onder invloed van alcohol gepleegd in een privéwoning in Oostende.

Via gesloten jeugdinstelling

De lokale politie van Oostende slaagde erin om snel alle betrokkenen te identificeren. Het ging om zeven mensen van Iraakse origine. Vier meerderjarige verdachten belandden in de gevangenis. Eén van hen, een Iraakse asielzoeker, werd ondertussen wel onder strenge voorwaarden vrijgelaten. De twintiger bleek geen actieve rol gespeeld te hebben in de feiten. Voor hem werd vier jaar cel gevorderd, voor de drie andere verdachten eiste het OM vijf jaar cel. De rechtbank doet uitspraak op 7 november.

Drie minderjarige verdachten zitten sinds hun arrestatie in een gesloten jeugdinstelling. Begin juli besliste de jeugdrechter om één van de minderjarigen uit handen te geven. D.A. is nu door de raadkamer naar de correctionele rechtbank verwezen. Hij zal binnen enkele weken voor de bijzondere jeugdkamer van de Brugse correctionele rechtbank moeten verschijnen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!