Verdachte uit Knokke-Heist blijft in de cel voor gifmoord op broer

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 35-jarige man uit Knokke-Heist met een maand verlengd voor de gifmoord op zijn oudere broer. Raoul S. ontkent dat hij Christian (36) opzettelijk een overdosis heroïne toegediend heeft.

Op 17 juni 2015 werd het levenloze lichaam van Christian S. aangetroffen in zijn woning in Knokke-Heist. Een overdosis heroïne bleek de doodsoorzaak van de notoire druggebruiker. Aanvankelijk gingen de speurders dan ook vooral op zoek naar de leverancier van de dodelijke dosis drugs. In dat kader zat een 34-jarige man uit Knokke twee maanden in de cel. Die verdachte was trouwens net als enkele andere kennissen aanwezig op het moment van de feiten.

Gifmoord

Het onderzoek kreeg echter snel een heel andere wending. De heroïne werd immers in de maag van het slachtoffer aangetroffen. Sinds die ontdekking wordt de zaak beschouwd als een gifmoord. Wellicht kreeg Christian S. twee gram heroïne onbewust via een drankje naar binnen.

Raoul S. belandde in april uiteindelijk door zijn eigen loslippigheid in de cel. De dertiger zou immers aan een vriend verteld hebben dat hij verantwoordelijk was voor de dood van zijn oudere broer. Tegenover de speurders blijft Raoul S. met klem ontkennen dat hij iets met de gifmoord te maken heeft. Mogelijk zal hij binnenkort een test met de leugendetector ondergaan.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier