Verdachte steekpartij in Roeselare beweert dat hij zelf werd aangevallen en zich enkel verdedigde

18/04/17 om 20:25 - Bijgewerkt om 20:24

Een veertiger moest dinsdag voor de Kortrijkse strafrechter verschijnen op verdenking van poging doodslag.

Verdachte steekpartij in Roeselare beweert dat hij zelf werd aangevallen en zich enkel verdedigde

De man beweert dat hij zelf werd aangevallen met een mes, dat kon afnemen en tijdens een val per ongeluk het slachtoffer stak. Die laatste hield geen ernstige blijvende letsels over aan het steekincident.

Op 15 juni 2016 werd een man in ontbloot bovenlijf aangetroffen op straat in Roeselare. Hij had een steekwonde in de rug en bloedde. Hij was ook onder invloed van amfetamines, MDMA, cocaïne en cannabis. Volgens een deskundige was het letsel levensbedreigend. De man moest geopereerd worden, maar herstelde goed.

Een getuige verklaarde dat twee mannen in een schermutseling waren terechtgekomen. Daarop had een van hen met een mes gestoken op de andere. De man werd geïdentificeerd als S.R. (43). Hij kon pas eind januari van dit jaar worden aangetroffen in een kraakpand in Izegem. Het openbaar ministerie vordert een celstraf van drie jaar.

Volgens de verdediging is er geen sprake van poging doodslag. Het gaat hoogstens om slagen en verwondingen. "Het slachtoffer was helemaal opgepept van alle soorten drugs die daartoe kunnen bijdragen. Mijn cliënt wilde gewoon weg gaan, maar daarvoor moest hij de man passeren. Hij werd door hem aangevallen met een mes. Hij kon hem overmeesteren en heeft bij het verdedigen de verwonding toegebracht", aldus zijn advocaat Filip De Reuse. Hij vraagt een werkstraf.

Het slachtoffer stelde zich geen burgerlijke partij. Vonnis op 2 mei.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!