Verdachte Pierre Serry kiest andere advocaat in zaak van kasteelmoord

Pierre Serry kiest voortaan Kris Vincke als advocaat. © BELGA
Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord laat Pierre Serry zich voortaan verdedigen door meester Kris Vincke.

Sinds de start van het onderzoek werd de verdachte bijgestaan door meester Hans Rieder. Serry wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op kasteelheer Stijn Saelens.

André Gyselbrecht zou enkele maanden voor de dood van zijn schoonzoon aan Serry gevraagd hebben om Saelens “een lesje te leren”. Voor dat lesje zou de man uit Aalter dan uitvoerders geronseld hebben. Eind januari 2013 kon een ondertussen overleden Eindhovenaar al als huurmoordenaar worden ontmaskerd. Het lichaam van Stijn Saelens werd op 17 februari 2012 bovendien teruggevonden in een bos in Sint-Maria-Aalter, vlak bij een chalet van Serry. Op die plaats werd recent ook een reconstructie gehouden.

Kris Vincke niet nieuw in dossier

De man uit Aalter zat lange tijd als enige verdachte nog in de cel. Sinds eind april 2015 is echter een Nederlander aangehouden als vermoedelijke tweede uitvoerder van de kasteelmoord. Naar aanleiding van de verklaringen van Franciscus L. zijn ook André Gyselbrecht en de Zeeuw Evert d.C. ondertussen weer in de cel beland.

Ruim drie jaar geleden trad Kris Vincke in het dossier van de kasteelmoord al een tijdje op als raadsman van een Limburgse autohandelaar. De raadkamerverschijning van Serry werd vorige week uitgesteld om meester Vincke tijd te geven om het dossier te lezen. Op 8 april komt de zaak opnieuw voor de raadkamer.

(Belga)