Verdachte bekent brandstichting in Brugse hotelschool Ter Groene Poorte

Redactie KW

In hotelschool Ter Groene Poorte is zaterdagochtend even voor 8 uur brand uitgebroken in de burelen.

https://www.youtube.com/watch?v=6SEVoEumysg

De poetsvrouw merkte de zwarte rook op en alarmeerde de brandweer. Tijdens de bluswerken detecteerden de hulpdiensten maar liefst vijf brandhaarden. De politie pakte volgens onze informatie één verdachte op.

Het vuur ontstond vlak voor de opendeurdag van de hotelschool. De aanwezige mensen in het gebouw werden geëvacueerd. De brandweer had de situatie uiteindelijk snel onder controle. De dader stichtte brand in vijf verschillende burelen. Over zijn motief is nog niks bekend. Volgens de directie kan de opendeurdag wel doorgaan, hetzij in een andere vleugel.

Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is. Er worden 300 leerlingen en hun familie verwacht op de opendeurdag.

Het parket bevestigde in de loop van zaterdagvoormiddag dat een 22-jarige man werd opgepakt die verdacht wordt van de brandstichting. Deze ochtend brak daar brand uit en de brandweer vond verschillende brandhaarden. De man werd gezien in het gebouw op het ogenblik van de feiten. Er zijn geen slachtoffers, de schade aan de gebouwen valt mee.

De verdachte is voorgeleid en de onderzoeksrechter besloot zaterdagnamiddag om hem vrij te laten onder voorwaarden. De man kreeg een uitgangsverbod en een alcoholverbod. Hij zou onder invloed geweest zijn op het ogenblik van de feiten.

Ondertussen heeft de verdachte de feiten bekend. Hij stak de brand aan door papier in de vuilbakjes in brand te steken.

(JVM/Red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier