Verdachte langer in de cel voor moord op strand van Zeebrugge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van El Sayed F. (60) met drie maanden verlengd.

De verdediging had een verzoekschrift tot voorlopige invrijheidstelling ingediend. De man van Egyptische origine wordt nog steeds verdacht van de moord op zijn ex-vriendin Daisy Vergote (43). De verdachte blijft zijn betrokkenheid ontkennen.

De ochtend van 24 juli 2014 werd om 07.30 uur op het strand van Zeebrugge het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Uit de autopsie bleek dat het slachtoffer door wurging om het leven kwam. In de nek van het slachtoffer werd DNA van haar ex-partner gevonden. F. had haar eerder ook al meerdere keren bedreigd. Op het lichaam van het slachtoffer werd een gebruikt condoom aangetroffen. Het gevonden DNA-materiaal bleek echter niet van El Sayed F., maar van een klant.

Onderzoek naar precieze tijdstip van overlijden

Ondertussen is het moraliteitsonderzoek afgerond. Het blijft wel nog steeds wachten op het verslag van de gerechtspsychiater. “Terwijl dat natuurlijk een belangrijk element is in de beslissing over een eventuele vrijlating van onze cliënt”, aldus meester Kim Devoldere. De verdediging wil ook dat het precieze tijdstip van overlijden nader onderzocht wordt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier