Verdachte langer in de cel voor moord in Zeebrugge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van El Sayed F. (60) met drie maanden verlengd. De man van Egyptische origine wordt nog steeds verdacht van de moord op zijn ex-vriendin Daisy Vergote (43) in Zeebrugge. Ondertussen blijkt het condoom dat op het slachtoffer werd teruggevonden niet van de verdachte te zijn.

De ochtend van 24 juli werd om 7.30 uur op het strand van Zeebrugge het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Uit de autopsie bleek dat het slachtoffer door wurging om het leven kwam. Haar 60-jarige ex-partner van Egyptische origine werd diezelfde avond in de buurt van Maldegem ingerekend. In de nek van het slachtoffer werd DNA van El Sayed F. gevonden. Hij had haar eerder al meerdere keren bedreigd, maar blijft de feiten ontkennen.

Condoom van iemand anders

Op het lichaam van het slachtoffer werd een gebruikt condoom aangetroffen. Het gevonden DNA-materiaal is echter niet van El Sayed F. De speurders zouden ondertussen zelfs al weten van wie het condoom dan wel is.

De verdachte heeft in zijn laatste verhoor enkele verklaringen aangepast. Zo zou hij nog tot ruim na middernacht bij het slachtoffer zijn geweest. “Maar dat zegt op zich niet zo veel, aangezien we het precieze tijdstip van overlijden niet kennen”, aldus meester Kim Devoldere. El Sayed F. verklaarde zich akkoord om een test met de leugendetector te ondergaan. Die test zou over ongeveer een maand kunnen plaatsvinden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier