Verdachte komt vrij onder voorwaarden na drugsdode in Ieper

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 39-jarige man uit Ieper die was aangehouden op verdenking van drugshandel, is dinsdag vrijgekomen onder voorwaarden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.

De man wordt ervan verdacht om samen met een andere verdachte heroïne te hebben verkocht aan een gebruiker die later overleed.

De feiten dateren al van 7 februari dit jaar. Toen overleed David Rotsaert aan de gevolgen van zijn druggebruik. Het parket startte een onderzoek naar de oorsprong van de drugs. Op 14 juni werd D. U. uit Ieper gearresteerd op verdenking van drugshandel. Enkele dagen later kon de politie ook de 51-jarige Y. O uit Ieper oppakken. De twee worden ervan verdacht heroïne te hebben verkocht aan Rotsaert die later overleed aan een overdosis.

Dinsdag moest D. U. opnieuw voor de raadkamer verschijnen. Die besloot om de man vrij te laten onder voorwaarden. Zijn kompaan Y. O. blijft voorlopig aangehouden. Hij moet op een ander moment voor de raadkamer verschijnen. Ondertussen is het onderzoek nog altijd lopende.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier