Verdachte in Roemenië opgepakt voor moord op Sofie Muylle

28/06/17 om 11:01 - Bijgewerkt om 15:14

Een 23-jarige Roemeen is maandagmiddag in zijn thuisland opgepakt op verdenking van de moord op Sofie Muylle in Knokke. Dat meldden Roemeense media, maar het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge geeft voorlopig geen commentaar. Het is niet bekend hoe Alexandru C. in het vizier van de speurders kwam.

Verdachte in Roemenië opgepakt voor moord op Sofie Muylle

Sofie Muylle © BELGA

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. Uit camerabeelden en getuigenissen bleek wel dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen. Op het lichaam werd ook DNA van een man aangetroffen.

Maandagmiddag werd Alexandru C. in het Roemeense stadje Salcea opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto's op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. Daar beweert de man ook dat hij in Knokke-Heist woont.

Het parket West-Vlaanderen, afdeling Brugge bevestigt dat er in het onderzoek naar de dood van Sofie Muylle een verdachte van Roemeense nationaliteit in Roemenië werd gearresteerd. Dit op basis van een Europees aanhoudingsbevel afgeleverd door de onderzoeksrechter. Het parket vraagt de uitlevering van de verdachte zodat verder onderzoek (waaronder DNA-onderzoek) uitsluitsel kan brengen over zijn al dan niet betrokkenheid bij de feiten. In het belang van het onderzoek wordt geen verdere commentaar gegeven.

Het is ook nog niet duidelijk of Alexandru C. zich zal verzetten tegen zijn uitlevering. Volgens Roemeense media zal het hof van beroep in het Roemeense Suceava binnen 15 dagen moeten beslissen over zijn uitlevering.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!