Verdachte fitnessmoord in Dadizele vrijgelaten, alleen schutter zit nu nog vast

Redactie KW

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling heeft één van de verdachten in de zogenaamde fitnessmoord in Dadizele vorig jaar vrijgelaten onder voorwaarden. Daardoor zit nu alleen nog de schutter in de gevangenis.

De man die vrijgelaten werd, is de 24-jarige Glenn ‘Sven’ V. uit Menen. Hij zat in de wagen waarin op 15 augustus 2016 het dodelijke schot viel waarbij de 20-jarige Elias Keegan uit Antwerpen om het leven kwam. De feiten vonden plaats in Dadizele.

Drie Antwerpenaars waren toen naar Dadizele afgezakt om drugs te kopen. In de auto kwam het echter tot een schermutseling en viel er een schot. De twee vrienden van het slachtoffer vluchtten nadien weg, maar werden ook opgepakt en belandden in de cel. Ondertussen zijn zij al vrijgelaten, net zoals een andere man die in de wagen zat en de man in wiens huis de drugsdeal oorspronkelijk had moeten doorgaan. Nu is ook de man uit Menen vrijgelaten. Hij wordt ervan verdacht de organisator van de drugsdeal geweest te zijn. Momenteel zit alleen nog de schutter in de cel.

Zijn aanhouding werd op 30 mei nog met 2 maanden verlengd.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier