Verdachte doodslag in Oekene blijft in de cel

29/07/16 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:44

De dertiger die afgelopen zaterdag zijn partner om het leven bracht in Oekene, bij Roeselare, blijft aangehouden. De raadkamer handhaaft de aanhouding vrijdag. Dat bevestigt zijn advocaat Kris Vincke.

Verdachte doodslag in Oekene blijft in de cel

M.V. (30) stapte op 23 juli zelf naar de politie. Hulpdiensten troffen zijn 27-jarige partner bewusteloos aan in de gezinswoning. Ze werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar enkele uren later. "Mijn cliënt heeft zeker schuldinzicht", zegt de advocaat van M.V., Kris Vincke. "Een ruzie is uit de hand gelopen. Hij heeft de vrouw bij de keel gegrepen. Er is ook een wurgspoor vastgesteld. Hij is zelf geschrokken. Hij heeft drie van de vier kinderen in de auto gezet (eentje lag te slapen) en is naar de politie gereden om zelf alarm te slaan."

De man is vader van de twee jongste kinderen van het slachtoffer. Het jongste was amper vijf weken oud toen de feiten plaatsvonden. De twee oudste kinderen verblijven bij de grootouders. De twee jongsten zijn voorlopig geplaatst. De wedersamenstelling is donderdag gebeurd en verliep vlot.

De man verblijft in de gevangenis in Brugge. Volgens zijn raadsman heeft hij veel spijt en heeft hij het moeilijk.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!