Verdachte doodslag in Oekene blijft aangehouden

Het slachtoffer met Marnick V. © GF
Redactie KW

De raadkamer in Kortrijk heeft beslist dat Marnick V. uit Oekene nog een maand langer opgesloten blijft.

Op zaterdag 23 juli wurgde Marnick V. na een uit de hand gelopen ruzie zijn partner Kimberley Vermeersch (27) in hun woning in Oekene. Het koppel zou met de kinderen naar Bellewaerde trekken, maar door omstandigheden wijzigden die plannen op het laatste moment.

De woning waar Kimberly Vermeersch om het leven kwam in de Plaatsmolenstraat 26.
De woning waar Kimberly Vermeersch om het leven kwam in de Plaatsmolenstraat 26.© STEFAAN BEEL

Marnick en Kimberley kregen ruzie, wat volgens buren niet echt een uitzondering was. In het verleden verwittigden ze hiervoor meermaals de politie, maar echt helpen deed dat niet. Die ruzie liep uit de hand, met alle dramatische gevolgen van dien. Het echtpaar telt vier dochters, waarvan het jongste enkele weken voordien is geboren. Voorts zijn er twee dochters uit de vorige relatie van Kimberley.

Slachtoffer pas overleden in ziekenhuis

Omstreeks 17 uur parkeerde Marnick zijn auto vlakbij het politiebureau in Roeselare, met de drie oudste kinderen op de achterbank. Het pas geborene lag thuis nog te slapen. Radeloos legde hij daar een eerste verklaring af. Hij zei ook aan de politie dat ze best een kijkje zouden gaan nemen bij hem thuis…

Het kaartje op de begrafenis van Kimberly Vermeersch.
Het kaartje op de begrafenis van Kimberly Vermeersch.© STEFAAN BEEL

De spoedarts vond het levenloze lichaam van Kimberly in het washok op de eerste verdieping. Buurtbewoners zagen hoe de jonge vrouw via het raam met een brandweerladder naar beneden werd gebracht. Bloed was er niet te zien, hoogstens enkele schaafwonden. Op dat moment leefde de vrouw nog. Na een succesvolle reanimatie werd ze omstreeks 18.30 uur naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze om 22 uur uiteindelijk overleden. Uit onderzoek blijkt dat ze door wurging om het leven kwam.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier