Verdachte diaken wilde slachtoffers ‘enkel helpen’

Redactie KW

De 57-jarige diaken van Wevelgem is in verdenking gesteld van moord. Voor Filip De Reuse, de raadsman van de verdachte, was het een hectische donderdag. “Mijn cliënt handelde uit medelijden met mensen die in een uitzichtloze situatie zaten”, bevestigt de advocaat.

De diaken werd opgepakt en verblijft momenteel in de gevangenis van Ieper. “Hij bevindt zich op een rollercoaster van emoties”, vertelt Filip De Reuse, die ook meegeeft dat de verdachte ergens ook opgelucht reageert. “Hij wordt overmand door emoties maar beseft ook dat hij dit geheim niet langer alleen kon dragen. De feiten werden door derden naar buiten gebracht.”

Nog zoveel vraagtekens

Het parket van Kortrijk heeft de diaken in verdenking gesteld van moord. “Maar er zijn nog zoveel vraagtekens”, zegt De Reuse. “Waar en hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt, is nog lang niet duidelijk.”

Van begin jaren tachtig tot 2011 zou de diaken meerdere slachtoffers hebben gemaakt en dit vooral in het Heilig Hartziekenhuis van Menen. “Maar hij wilde die mensen gewoon helpen. Mijn cliënt is altijd een graag geziene man geweest in Wevelgem.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier