Verdachte ‘cashtrapping’ opgepakt na opsporingsbericht

Deze man sloeg ook al in Ardooie en Lendelede zijn slag. © GF
Redactie KW

In Antwerpen is donderdagavond een 48-jarige man opgepakt op verdenking van een reeks feiten van cashtrapping aan geldautomaten van de bank Argenta.

Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen, dat woensdag een opsporingsbericht had verspreid. De man kwam sinds begin dit jaar al zeker tien keer in beeld op verschillende plaatsen in Vlaanderen, onder meer ook in Lendelede en Ardooie.

De man plakte tekens een metalen plaatje of een kleefstrook voor de gleuf van een geldautomaat die uitgeeft op de straat. De klant kreeg geen geld uit de muur, want de briefjes zitten vast net achter de gleuf. Eenmaal het slachtoffer weg was, kwam de man te voorschijn en ging hij er met de bankbiljetten vandoor.

De verdachte werd donderdag rond 19 uur herkend door een getuige. “De verdachte, zonder gekende verblijfplaats in het land, kon enkel een Hongaarse identiteitskaart voorleggen. Hij werd aangetroffen in het bezit van materiaal dat gebruikt wordt voor het plegen van dergelijke feiten“, zegt het parket. De verdachte werd opgepakt en hij wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier