Verdachte blijft in de cel voor moord op strand Zeebrugge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van El Sayed F. (62) met drie maanden verlengd op verdenking van moord op zijn 43-jarige ex-partner. De man van Egyptische origine blijft de feiten ontkennen.

De ochtend van 24 juli 2014 werd op het strand van Zeebrugge het levenloze lichaam van een prostituee aangetroffen. Uit de autopsie bleek dat het slachtoffer door wurging om het leven kwam. In de nek van het slachtoffer werd DNA van haar ex-partner gevonden. F. had haar eerder ook al meerdere keren bedreigd. Op het lichaam van het slachtoffer werd een gebruikt condoom aangetroffen. Het gevonden DNA-materiaal bleek echter niet van El Sayed F., maar van een klant.

El Sayed F. gaf snel toe dat hij die bewuste avond nog bij zijn vriendin in Zeebrugge was. Hij ontkent wel elke betrokkenheid bij haar dood. Volgens de wetsdokter overleed de vrouw echter toen F. nog in Zeebrugge was. De verdediging plaatste vraagtekens bij dat tijdstip van overlijden. Op vraag van de KI zal de deskundige in een nieuw verslag met andere factoren, zoals het toxicologisch onderzoek, rekening moeten houden.

Het moraliteitsonderzoek werd recent bij het dossier gevoegd. “Er moeten wel nog stukken uit het moraliteitsonderzoek in Nederland en Egypte binnenkomen. Daardoor blijft het ook wachten op het eindverslag van de gerechtspsychiaters“, aldus meester Mieke Byttebier, advocate van de verdachte.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier