Verdachte blijft in de cel voor campingmoord in Middelkerke

Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. © a-DJ
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van Romuald V. met twee maanden verlengd in het dossier van de campingmoord in Middelkerke. In het onderzoek naar de moord zitten ook Julien B. en Alain D. nog steeds in de cel.

De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermaliestraat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle. De agenten ontdekten in de koffer van de wagen het levenloze lichaam van de 36-jarige Oostendenaar Mihael P. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen ernstig verminkt.

Op een camping in de buurt werden nog twee verdachten opgepakt. Julien B. en Alain D. werden net als Romuald V. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkverberging. Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. Romuald V. houdt in elk geval vol dat hij slechts getuige was van de feiten. De verdachte zou bereid zijn om hierover een test met de leugendetector te ondergaan.

Het was uiteindelijk wel V. die een vriendin optrommelde om “een probleem op te lossen”. Kelly D. zakte samen met haar vriend Bruno C. vanuit Namen af naar Middelkerke. Zij worden enkel verdacht van lijkverberging en werden na enkele maanden voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier