Verdachte blijft in de cel voor brandstichting in Blankenberge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 27-jarige Blankenbergenaar met een maand verlengd op verdenking van brandstichting. Thomas L. stichtte zondag brand in de keuken van zijn woning.

Het vuur ontstond rond 9 uur in de woning langs de Ontmijnerstraat. Het huis werd volledig in as gelegd door de hevige, uitslaande brand. Ook de aanpalende woning zal maanden onbewoonbaar zijn. Het dak is aangetast door de vlammen en binnen is er rook- en waterschade. Bij de brand vielen geen gewonden.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge stelde een branddeskundige aan om de precieze omstandigheden te achterhalen. Volgens de expert moet de brand in de keuken ontstaan zijn, waar hij verschillende brandhaarden aantrof. Door de grote schade blijft het moeilijk om uit te maken hoe de brand precies werd gesticht. Mogelijk werden brandversnellers gebruikt, maar dat is niet helemaal zeker.

De 27-jarige bewoner van het pand waar de brand ontstond, kwam snel in het vizier als verdachte. De man bekende de feiten en zou met psychische problemen te kampen hebben. Zijn motief is nog onduidelijk.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier