Verdachte blijft aangehouden voor overdosis in Oostende

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Jeremy D.P. met een maand verlengd voor zijn aandeel in het overlijden van zijn flatgenoot. De 46-jarige Pierre-Yves G. kwam in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 augustus in Oostende om het leven door een overdosis heroïne.

De verdachte ontkent elke betrokkenheid bij de dood van Pierre-Yves G. “Hij heeft het shot zeker niet zelf gezet”, aldus meester Mieke Byttebier. Jeremy D.P. geeft wel toe dat hij zelf heroïne gebruikt. Wellicht is hij ook de leverancier van de drugs die het leven kostten aan het slachtoffer.

Notoir drugsgebruiker

Pierre-Yves G. stond bekend als een notoir drugsgebruiker. De autopsie door de wetsdokter moet meer duidelijkheid brengen over de precieze omstandigheden waarin de man om het leven kwam. “De resultaten van het toxicologisch onderzoek en de autopsie zitten nog niet in het dossier. Het zal vooral belangrijk zijn om de precieze doodsoorzaak te achterhalen”, aldus meester Mathieu Langerock, raadsman van de verdachte. De verdediging wil vooral weten of het gebruik van medicatie een rol heeft gespeeld in het overlijden van Pierre-Yves G.

Ook betrokken in reeks diefstallen

Maandag moet Jeremy D.P. in een ander dossier voor de Brugse correctionele rechtbank verschijnen. Hij staat samen met zijn broer en twee andere beklaagden terecht voor een reeks diefstallen in Oostende.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier