Verdachte betrapt terwijl hij tweemaal op voorverkenning was in de Dumontwijk De Panne

Redactie KW

Woensdagavond werd een verdachte man gesignaleerd in de Dumontwijk in De Panne. Het betrof een man met een getaande huidskleur, Nederlandstalig, tussen 18 en 25 jaar oud, mager gebouwd, kort donker haar, gekleed in en spannende lange broek, sportschoenen en een zomerjas in vermoedelijk rode kleur. Hij was zogezegd op zoek naar een aansteker maar verliet enige tijd later het domein.

Vervolgens ging dezelfde verdachte omstreeks 3 uur afgelopen nacht op voorverkenning waarbij hij aan het raam voelde, keek of de deuren op slot waren, Ook bij de buren ging hij op onderzoek, maar ook daar bleek alles op slot. Daarna verdween hij terug. Op de camerabeelden van de melder is dit alles te zien.

Gelukkig slaagde de verdachte niet in zijn opzet, maar dat neemt niet weg dat hij elders nog pogingen kan ondernemen. “We willen de burgers vragen om ons onmiddellijk te bellen op het nummer 058 533 000 bij het opmerken van verdachte gedragingen. Beter een verwittiging te veel dan te weinig is ons motto” klinkt het bij de politie Westkust. “Tot op heden heeft onze regio weinig inbraken net dankzij de alertheid van de burger, het kordate optreden en de preventiemaatregelen van politie en van de diensten veiligheid en preventie. Uiteraard willen we dat graag zo houden” besluit de woordvoerder.

Wie meer wil weten over diefstalpreventie, kan de brochure “Veilig wonen…een zaak van iedereen” raadplegen en de diefstalpreventievoetafdrukken op www.politiewestkust.be onder het item diefstalpreventieadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier