Verdacht pakket met vermoedelijk cocaïne aangespoeld in Knokke

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De politie onderzoekt momenteel een verdacht pakket dat afgelopen weekend aanspoelde aan de waterlijn in Knokke. “Meer dan vermoedelijk gaat het om een pakket met cocaïne”, klinkt het bij het parket van Brugge.

Het pakket dat op het strand van Knokke aanspoelde zat vol met een witte substantie. De speurders gaan er dan ook van uit dat het om cocaïne gaat. Al moet dat wel nog officieel bevestigd worden door het labo van de federale gerechtelijke politie. In totaal stak één kilogram van het witte poeder in het pakje. Als het om cocaïne gaat, zou dat een straatwaarde van zo’n 50.000 euro hebben. Het parket gaat na of het gevonden pakket gelinkt kan worden aan de grote cocaïnevangst die eerder voor de kust van Oostende gedaan werd. Eind februari werden toen 25 sporttassen met daarin telkens zo’n 50 kilo cocaïne gevonden. Samen goed voor 1,25 ton onversneden cocaïne. Het ging om één van de grootste drugsvangsten ooit in ons land met een straatwaarde van meer dan 60 miljoen euro.

In sporttas?

“Maar of beide zaken met elkaar te maken hebben blijft tot op vandaag een open vraag”, zegt Frank Demeester, procureur bij het Brugse parket. “We onderzoeken een mogelijke link verder.” Het is niet duidelijk of ook dit pakket in een sporttas is aangespoeld. Bovendien werden die zo’n twintig kilometer in zee aangetroffen en spoelde dit pakket op het strand aan. De politie zocht de afgelopen dagen de waterlijn verder af op zoek naar mogelijk andere pakketten, maar er werden er geen meer aangetroffen. Ondertussen gaat ook het onderzoek naar de drugsvangst van enkele weken nog steeds verder. Concrete aanwijzingen naar verdachten zouden daar echter nog niet in gevonden zijn.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier