Veertiger uit Zonnebeke die tweelingdochters misbruikte, kent straf op 30 juni

23/06/16 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:32

De zaak rond A.S. (49) uit Zonnebeke is donderdag voor vonnis gesteld op 30 juni. De man moet zich voor de correctionele rechtbank van Ieper verantwoorden voor verkrachting van zijn minderjarige dochters en het aanzetten tot prostitutie van een van hen.

Veertiger uit Zonnebeke die tweelingdochters misbruikte, kent straf op 30 juni

In april 2015 werd hij opgepakt voor zedenfeiten waarvan zijn eigen minderjarige dochters het slachtoffer waren. De tweeling werd vermoedelijk over een periode van meerdere jaren misbruikt. Het misbruik startte toen de meisjes 11 jaar oud waren. A.S. is overigens niet aan zijn proefstuk toe. In 2007 werd hij door het hof van beroep al veroordeeld voor zedenfeiten, ook toen met minderjarigen.

Tien jaar effectief gevorderd

Ook de toenmalige vriendin van A.S. en een man die meermaals seksuele feiten pleegde op een van de meisjes worden vervolgd. Tijdens een vorige zitting werd er al voor twee beklaagden gepleit. De verdediging van de vrouwelijke beklaagde was vandaag donderdag aan de beurt. Advocaat Filip De Reuse vraagt een milde straf, volledig met uitstel. Zijn cliënte stelde een ruimte beschikbaar waar feiten werden gepleegd door A.S. Er werden ook nog door een aantal partijen stukken neergelegd.

De openbare aanklager vorderde tien jaar effectief voor de vader zelf. Voor de overige twee beklaagden vroeg ze straffen die deels effectief zijn. Vonnis op 30 juni.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!