Veertiger uit Vlamertinge krijgt 36 maanden voor brandstichtingen rond eigen woning

03/10/16 om 13:32 - Bijgewerkt om 13:31

Een 42-jarige man is maandag veroordeeld tot 36 maanden cel, deels met uitstel. Die straf krijgt hij van de Ieperse rechtbank voor diverse brandstichtingen in de Stijn Streuvelswijk in Vlamertinge. De veertiger woont zelf in de wijk.

Veertiger uit Vlamertinge krijgt 36 maanden voor brandstichtingen rond eigen woning

In totaal werd acht keer brand gesticht rond de woning van G.D. (42). Op 15 april brandde een deel van een houten garage af. Tussen 13 juni en 23 juli moest de brandweer nog diverse keren uitrukken naar de Stijn Streuvelswijk. Ze moesten 's nachts vuur gaan doven aan een hondenhok, een vuilnisbak, een houten poortje,... Het bleek telkens om een aangestoken brand te gaan.

De wijkbewoner ontkende van meet af aan zijn betrokkenheid. Hij zei zelfs dat hij aangevallen was door de brandstichter. Onderzoek door een arts toonde echter aan dat hij zichzelf had toegetakeld. Het parket had bovendien aanwijzingen naar hem als brandstichter.

De strafrechter meende dan ook dat de feiten bewezen waren. G.D. wordt veroordeeld tot een celstraf van 36 maanden, waarvan acht maanden effectief, en een boete van 1.800 euro.

(Belga/HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!