Veertiger uit Poperinge veroordeeld voor stelen van pensioengeld

Redactie KW

David M. (41) uit Poperinge stond maandag voor de rechter omdat hij vijf zakjes pensioengeld stal van vijf bejaarden voor een totale waarde van 5.643 euro.

De man blijft de feiten ontkennen en beweerde dat hij bestolen werd. Hij legde zelfs een klacht tegen onbekenden neer. Hij gaf wel een totaal verwarde uitleg over wat er precies gebeurde. De man weigerde ook een test met de leugendetector, omdat hij naar zeggen medicatie nam voor een ontstoken teen. Zijn verdediging zei dat zijn cliënt ook nog antidepressiva neemt en dat zijn cliënt last zou hebben van ADHD en autisme, wat zijn verwarde verklaringen zou verklaren.

De man, die een blanco strafregister heeft, verklaarde tijdens de zitting te willen ingaan op een test met de leugendetector. Dat gebeurde intussen en de uitslag was duidelijk: de leugendetector zegt dat de beklaagde liegt. De verdediging had een uitleg over de verwarde verklaringen van zijn cliënt die medicatie nam en die stopte omdat hij dacht dat die nadelig zou zijn voor hem, als hij de test met de leugendetector onderging. De verdediging bleef erbij dat zijn cliënt geen diefstal pleegde. “Er werd bij zijn werkgever Bpost intern ook niet vastgesteld dat David M. iets met opzet wegnam,” aldus de verdediging.

De rechter oordeelde echter de feiten bewezen en veroordeelde David M. tot zeven maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 600 euro.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier