Veertiger uit Oostende krijgt drie jaar effectief voor overvallen en schuldig verzuim

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 46-jarige Oostendenaar tot drie jaar effectieve celstraf veroordeeld.

Michel B. maakte zich schuldig aan diefstal met geweld en schuldig verzuim. Hij weigerde immers de hulpdiensten te verwittigen toen een kennis dreigde te sterven door een overdosis. Het OM had vier jaar gevorderd.

Op 20 oktober 2015 ging de beklaagde in het parochiaal centrum Heilig Hart in Oostende aan de haal met een slordige 600 euro. Bovendien raakte hij met een achterwaartse trap een 64-jarige bediende op het borstbeen.

Nog twee andere dossiers

Michel B. belandde voor deze feiten in voorhechtenis, maar werd ook in twee andere dossiers gedagvaard door het parket. Zo wierp hij ter hoogte van het AZ Damiaan in Oostende een slachtoffer tegen de grond om zijn gsm en geld te kunnen stelen. Daarnaast pleegde hij een inbraak in een stranduitbating. Het onderzoek bracht ook aan het licht dat hij rondreed op een gestolen mountainbike.

Tenslotte moest de man zich verantwoorden voor schuldig verzuim bij de overdosis van een vriend. B. beweerde nochtans dat hij het slachtoffer zelf mond-op-mondbeademing toediende. “Hij had geen telefoon om de hulpdiensten te bellen. Ik betwijfel zelfs of meneer het nummer kende van de ambulance”, pleitte zijn advocaat Tom Noyez.

De beklaagde ontkende ook de overval aan het ziekenhuis en de trap naar de bediende van het parochiaal centrum. De verdediging vroeg tevergeefs om een werkstraf.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier