Veertiger uit Kortrijk veroordeeld voor laten verdwijnen van motorfiets, laptop en… een piano

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Hij pleegde ook valsheid in geschrifte door valse mails en betalingsbewijzen te gebruiken

Dimitri V. (45) uit Kortrijk stond voor de rechter omdat hij zich schuldig maakte aan het laten verdwijnen van in beslag genomen goederen zoals onder meer een motorfiets, een laptop en… een piano. Hij pleegde ook valsheid in geschrifte door valse mails en betalingsbewijzen te gebruiken. Die moesten onder meer bewijzen dat een Audi A8 wel werd betaald, waar het zonneklaar was dat dit niet het geval was.

Een deel van de goederen die door hem illegaal werden verkocht kon gerecupereerd worden, maar de wettelijke verkoop bracht amper iets op. En dus zat de man ook met een grote schuldenberg. De beklaagde, die intussen in collectieve schuldenregeling zit, kon niet anders dan de feiten toegegeven. Maar volgens de verdediging was zijn cliënt zelf slachtoffer van zijn partner, intussen ex. Hij liet hij zich in de luren leggen want ‘zij zorgde voor de administratieve- en financiële zaken thuis’.

De ex-partner, Gwendoline T’K (37) uit Zwevegem, stond ook terecht in de zaak van de gestolen Audi A8. Samen met haar voormalige partner lichtte ze bovendien ook de verhuurder van een woning in Watou op. Ze maakten valse loonfiches aan om toch maar een contract te kunnen afsluiten. Geld zag de verhuurder nooit.

De twee werden uit hun woning gezet, maar toen de deurwaarder aanbelde, kreeg die dus te horen dat hij even moest wachten omdat de vrouw bezig was met tv-opnames voor een kookprogramma op Vier. Gwendoline zelf gaf verstek. De openbare aanklager vorderde voor het tweetal effectieve celstraffen en effectieve boetes. Op de vraag tot opschorting voor Dimitri V. was het advies ronduit negatief. Dimitri werd veroordeeld tot twee maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 300 euro en nog eens vier maanden met uitstel en een effectieve van 600 euro. Gwendoline werd bij verstek veroordeeld tot zeven maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 600 euro.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier