Veertiger even in levensgevaar na vechtpartij in Langestraat Oostende

"Plots kreeg ik een sms van mijn vader die me vertelde wat er gebeurd was," zegt zoon Gregory © Foto Kurt
Redactie KW

De man die Franky A. (47) uit Nieuwpoort aangevallen heeft, verschijnt vandaag dinsdag voor de raadkamer van Brugge. Het slachtoffer werd vorige donderdag in de Langestraat Oostende zo zwaar geslagen dat hij in kritieke toestand met meerdere schedelbreuken in het ziekenhuis werd opgenomen.

Franky A. (47) werd donderdagnacht in Oostende zwaar in elkaar geslagen. De man verkeerde een tijdje in levensgevaar. Zijn familie werd pas zondagmorgen verwittigd… door Franky zelf. “Plots kreeg ik een sms van mijn vader die me vertelde wat er gebeurd was,” zegt zoon Gregory (26). “Hij had een tijdje voor zijn leven gevochten en lag in het ziekenhuis, maar wij wisten van niets. De politie vroeg het ziekenhuis wél om hen te verwittigen bij overlijden. Dan weet je dus dat het ernstig was.”

Spijtig misverstand

“Een heel erg spijtig misverstand”, zegt commissaris Carlo Smits van de Oostendse politie. “Er was op dat moment iets anders gaande, die dader werd ingerekend en er was de wissel van de wacht. Het moet in de hectiek vergeten zijn”.

Vanuit het ziekenhuis trok Gregory zondag kwaad naar het politiekantoor. “Ze hebben zich daar heel ruiterlijk geëxcuseerd”, zegt hij. “Daarmee is de kous voor mij dan ook af. Uiteraard hadden ze ons moeten verwittigen, maar een misverstand is nu eenmaal gauw gebeurd. Het voornaamste is dat papa er weer door komt.”

Raadkamer

De dader verscheen intussen vandaag dinsdag al voor de raadkamer in Brugge. Slachtoffer Franky A. moet voorlopig nog een tijdje in het ziekenhuis blijven. Van de feiten zelf herinnert hij zich niet. “Ik was nog een frietje gaan halen na een leuk avondje uit met collega’s”, zegt hij van op zijn ziekenbed. “Eenmaal buiten moet ik aangevallen zijn. Maar hoe of door wie herinner ik me absoluut niet meer.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier