Veertiger blijft in de cel voor mensenmokkel in haven van Nieuwpoort

© BELGA
Redactie KW

De raadkamer van Veurne heeft de aanhouding van een 43-jarige man van Turkse origine met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel.

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. De verdachte was stuurman van een boot, waarop twaalf vluchtelingen aangetroffen werden.

Even voor 22 uur werd zaterdagavond verdacht gedrag gemeld ter hoogte van de haven van Nieuwpoort. Er werd contact opgenomen met de radartoren van Zeebrugge om het verdachte vaartuig te lokaliseren. Uiteindelijk kon een patrouilleboot van de scheepvaartpolitie de boot terugleiden naar de haven.

Bij een controle op het vaartuig werden maar liefst twaalf Syrische vluchtelingen aangetroffen. Ze waren afkomstig uit de Noord-Franse vluchtelingenkampen en hadden de intentie om het Verenigd Koninkrijk binnen te geraken. De vluchtelingen werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. Onder hen bevonden zich enkele minderjarigen en zelfs een kind van amper vijf jaar oud. De Turkse stuurman van de boot werd aangehouden en blijft nu minstens een maand langer in de cel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier