Veertig maanden cel gevorderd voor diefstal, vernieling, afpersing en geweld

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft donderdag voor de correctionele rechtbank van Brugge een effectieve celstraf van 40 maanden geëist tegen een 41-jarige man uit Nieuwpoort. Die wordt vervolgd voor een reeks diefstallen, vernielingen en afpersing. Burt L. gebruikte daarbij vaak onnodig geweld. Een van zijn slachtoffers kampt met blijvende gehoorschade.

Burt L. ging op 5 augustus 2016 Franky D. te lijf in diens woning in Oostende. Het slachtoffer kreeg slagen en schoppen tegen het hoofd, terwijl L. amper 20 euro en een gsm buitmaakte. D. hield aan de feiten blijvende gehoorschade over. Tijdens het onderzoek verklaarde de beklaagde dat hij met recht en reden kwaad was op zijn slachtoffer. Enkele maanden later trapte hij ook nog eens zijn deur in.

L. moest zich ook verantwoorden voor afpersing en enkele winkeldiefstallen, onder andere in Koksijde en Middelkerke. Toen hij betrapt werd bij het stelen van een flesje parfum, sloeg hij de bewakingsagent in het gezicht. De Nieuwpoortenaar stond ook terecht voor enkele vernielingen. Zo sloeg hij de woning van een vrouw kort en klein, omdat ze niet op zijn seksuele avances wilde ingaan. Het openbaar ministerie stelde vast dat de beklaagde sinds 1995 al voor een waaier aan feiten veroordeeld werd. “Hij is blijkbaar van alle markten thuis, maar de kansen geraken ooit op. Ik vorder een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden”, aldus procureur Mike Vanneste. De rechter doet uitspraak op 12 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier