Veertien Anderlecht-fans staan terecht voor rellen op Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

De hooligans sloopten in april 2013 enkele omheiningen en gingen de confrontatie aan met de politie.

Op 28 april 2013 werd in Play-Off I van de Jupiler Pro League de beladen topper tussen Club Brugge en Anderlecht afgewerkt. Na de wedstrijd probeerde een groep Anderlecht-fans tot bij de thuissupporters te geraken. Op weg naar de parking sneuvelden enkele omheiningen. Enkele politieagenten kregen klappen, terwijl een van de hooligans zelfs met nadarhekken gooide.

Het openbaar ministerie ziet A.T. (36) als het kopstuk van de bende. De man uit Hasselt riskeert een stadionverbod van 30 maanden en een werkstraf van 300 uur. Zijn advocate vroeg om rekening te houden met de specifieke situatie. “Er zat heel veel spanning op die match, waardoor er veel provocaties over en weer waren“, aldus meester Naima Bouslama. De verdediging wees ook op de frustraties na de late penaltymisser die Club de zege schonk.

Voor alle beklaagden werd een werkstraf van minstens 100 uur en een stadionverbod van minstens 6 maanden geëist. Alle advocaten zijn echter van mening dat hun cliënten geen straf meer kunnen krijgen, omdat ze al een sanctie kregen van de voetbalcel van Binnenlandse Zaken. Ondergeschikt vroegen ze vooral om de opschorting of een werkstraf. Enkele beklaagden, onder wie A.T., weigerden echter pertinent een werkstraf. Dat betekent dat ze bij een veroordeling wellicht een gevangenisstraf zullen opgelegd krijgen.

De zaak wordt voortgezet op 17 oktober.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier